Ceasul destinat copiilor care făcea poze pe ascuns: cum era activată funcția?

0 0


Un ceas inteligent popular conceput exclusiv pentru copii conține un backdoor nedocumentat care face posibil ca cineva să capteze de la distanță instantanee ale camerei, apeluri vocale cu interceptări vocale și să urmărească locațiile în timp real.

Ceasul inteligent X4 este comercializat de Xplora, un vânzător de ceasuri pentru copii din Norvegia. Dispozitivul, care se vinde cu aproximativ 200 de dolari, rulează pe Android și oferă o serie de funcții, inclusiv posibilitatea de a efectua și primi apeluri vocale către numerele aprobate de părinți și de a trimite o transmisie SOS care alertează contactele de urgență către locația ceasului.

O aplicație separată care rulează pe smartphone-urile părinților le permite să controleze modul în care sunt utilizate ceasurile și să primească avertismente atunci când un copil s-a abătut dincolo de limita geografică actuală.

Aceste ceasuri inteligente au o funcție în plus

Se pare că X4 conține altceva: un backdoor activat prin trimiterea unui mesaj text criptat.

Harrison Sand și Erlend Leiknes, cercetători la compania norvegiană de securitate Mnemonic, au spus că există comenzi pentru raportarea locației în timp real a ceasului, realizarea unor instantanee și trimiterea acestora către un server Xplora, cât și efectuarea unui apel telefonic care transmite toate sunetele direct către ei.

Sand și Leiknes au descoperit, de asemenea, că 19 dintre aplicațiile preinstalate pe ceas…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica