Cea mai recentă și uimitoare descoperire făcută de telescopul NASA: planeta care ne-ar putea fi casă în viitor

0 2

Suntem în căutarea unui nou “Pământ”, pentru că cel pe care locuim nu ne mai ajunge. Sau i-a ajuns lui să ne găzduiască. Telescopul NASA ne ajută în acest sens cu cea mai recentă și uimitoare descoperire pe care a făcut-o.

Pe 22 februarie 2017, telescopul NASA a dezvăluit informații despre un sistem solar format din șapte exoplanete, care au dimensiuni apropiate de cele ale Pământului. Sistemul de planete TRAPPIST-1 se află la distanță de 40 de ani lumină față de Pământ. Aceste planete se învârt în jurul unui singur Soare.

Telescopul Spitzer de la NASA a descoperit un nou sistem solar

“Prima dată când am văzut ce conține sistemul solar, mi-am spus: “Cred că glumești!”. Și apoi m-am uitat la date. Pur și simplu, nu aș fi crezut niciodată așa ceva. E dincolo de orice aș fi putut visa”, spune Nikole Lewis, cercetător la Proiectul Telescopul James Webb, citat de Mediafax.

Cele șapte exoplanete poartă denumirea de TRAPPIST-1. Ele se află la o distanță de 40 de ani lumină față de planeta noastră, în constelația Aquarius. Datele prelevate de la telescopul Spitzer i-au ajutat pe oamenii de știință să măsoare densitatea a șase planete și dimensiunea acestora.

În urma studierii acestei densități s-a ajuns la concluzia că suprafața acestora este  stâncoasă. Un aspect foarte interesant este că toate cele șapte exoplanete sunt mult mai aproape de Soare decât planeta Mercur din sistemul nostru solar. De…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica