Cea mai nouă pandemie ar putea veni din Orientul Mijlociu: ce știm despre MERS-CoV, deja

0 2

Nici nu am scăpat bine de actuala pandemie, că oamenii de știință trag deja semnale de alarmă asupra altor pericole ce amenință sănătatea globală.

Potrivit MedicalXpress, o echipă internațională de cercetători a descoperit că sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) este la doar câteva mutații distanță de a deveni un factor real de risc pentru declanșarea unei noi pandemii.

Oamenii de știință și-au prezentat studiile și argumentele într-o lucrare publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences. În cadrul lucrării, cercetătorii își exprimă îngrijorarea cu privire la o nouă amenințare sanitară globală, poate mai periculoasă decât actuala pandemie de coronavirus.

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) descoperit pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012, ar fi foarte aproape să reprezinte un pericol pentru sănătatea întregii planete. Conform cercetătorilor, acestuia i-ar mai trebui doar câteva mutații, iar riscul pentru declanșarea unei pandemii ar fi extrem de posibil.

MERS-CoV are o rată de mortalitate de aproximativ 40%

MERS-CoV este cu adevărat un coșmar pentru comunitatea științifică. Actuala pandemie ar deveni o joacă de copii pe lângă o criză sanitară globală declanșată de MERS-CoV, a cărui rată a mortalității este de aproximativ 40%.

Deși acest lucru este alarmant, focarele de MERS-CoV nu au primit multă atenție deoarece nu părea că virusul este…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica