Cea mai mare teamă pe internet a tinerilor din România se lasă cu pierderi de bani

0 9

Există această relație la care poate nu te gândești prea des: tineri care le explică părinților sau bunicilor cum funcționează anumite tehnologii, de la telefon până la internet. Cei dintâi se tem însă că cei din urmă ar putea deveni prea ușor victime în mediul online.

Aproape o treime (31%) dintre părinții care nu sunt prea pricepuți într-ale tehnologiei și au copii la facultate recunosc că se confruntă zilnic cu dificultăți legate de tehnologie. Părinții din România recunosc în mai mică măsură că ar avea astfel de probleme, în absența copiilor. Doar 23%, iar un procent mai mic se înregistrează doar în Slovacia (circa 13%). În vremea în care membrii familiei au frecvent solicitări de tipul „poți reseta router-ul?” sau „poți să-mi configurezi mail-ul pe noul meu telefon?”, părinții pot descoperi că viața e mai dificilă fără ajutorul tinerilor.

O cercetare realizată de Kaspersky arată că 40% dintre studenții din România se tem că părinții lor ar putea fi victimele unor escrocherii financiare pe internet.

Ca idee, peste o treime dintre părinții (43%) care sunt novici în domeniul tehnologiei și au copii la facultate recunosc că i-au sunat pentru asistență tehnică de la distanță. Mai mult, 17% dintre acești părinți au declarat chiar că le lipsește suportul IT al copiilor lor mai mult decât compania lor, când nu sunt în preajma.

„Expertul” din familie e cel mai căutat

Tinerii și-au…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica