Cea mai mare problemă a Android e mult mai gravă decât se credea

0 4

Una dintre cele mai mari probleme cu Android – răspândirea programelor malware, a campaniilor publicitare false și a ransomware-ului – ar putea fi mai gravă decât ne temeam.

Asta pentru că, deși majoritatea dintre noi presupuneam că aceste aplicații dodgy provin din magazine de aplicații terțe găsite online, noi cercetări arată că nu este deloc cazul.

În timp ce mulți dintre noi au presupus că Play Protect și alte inițiative de la Google îi vor păstra pe cei care au rămas în Magazinul Play în siguranță, cercetările arată că de fapt Magazinul Play este sursa celor mai multe dintre aceste atacuri.

De ce să te ferești ca să rămâi în siguranță?

Fanii Android nu sunt străini de alertele de securitate, experții lansând adesea avertismente cu privire la descărcările nefaste pe care cei care utilizează sistemul de operare mobil Google ar trebui să le evite.

Consensul general este că, dacă vrei să te menții în siguranță, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să rămâi pe piața oficială Google Play Store. La urma urmei, firma de tehnologie bazată pe Mountain View are un nivel ridicat de securitate pentru a descoperi aplicații nefaste. Dar uneori acestea trec de acest sistem.

Recent, Express.co.uk a raportat o aplicație extrem de populară Google Play Store descărcată de milioane de ori, care ar fi putut provoca utilizatorilor pierderi de peste 20 de milioane de lire sterline.

Google Play Store este cea mai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica