Cea mai mare grădină de acoperiș din lume se va deschide în Europa: care sunt beneficiile

0 4


Dacă ai o fascinație pentru arhitectura ecologică, prietenoasă cu mediul, vei fi încântat să afli că în curând se va deschide cea mai mare grădină de acoperiș din lume.

Din englezul rooftop garden (grădină pe acoperișul unei case), francezii vor construi la Paris o fermă în centrul orașul. În spațiul din imaginile alăturate vor fi create sute de kilograme de legume și fructe care vor hrăni mii de oameni anual.

Dacă proiectul se va materializa în forma propusă, francezii vor deține cea mai mare grădină de acoperiș din lume, înainte de finele anului viitor. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați și se va dezvolta în condiții optime cu ajutorul a 20 de grădinari.

Conceptul este să fie dezvoltate acolo doar legume și plante organice, bio. În total, se vor planta peste 30 de specii diferite. Conform reprezentanților Agripolis, se estimează că ferma va produce aproximativ 1000 de kilograme de fructe și legume pe zi, în plin sezon.

Pe lângă faptul că va genera legume și fructe, întregul proiect va avea și un scop educațional. Va găzdui cursuri de grădinărit, iar oamenii vor putea învăța cum să-și dezvolte și ei proiecte similare, la scară mai mică, pe propriile acoperișuri. Parizienii bine intenționați vor putea să închirieze zone micuțe din suprafa grădinii de acoperiș pentru a-și crește propriile plante.

Proiectul este responsabilitatea companiei Agripolis și a fost proiectat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica