Cea mai importantă misiune pentru Marte. Ce plan deosebit are NASA acum?

0 0


În câteva zile, NASA urmează să lanseze roverul Perseverance pe Marte. O curiozitate a misiunii este că Perseverance va duce o piatră înapoi pe Planeta Roșie care oamenii de știință cred că-și are originea pe Marte, cu aproximativ 600.000 – 700.000 de ani în urmă.

Roca, descoperită pentru prima dată în deșerturile Oman în 1999, este unul dintre cele nouă materiale pe care roverul NASA le va lua cu el. Aceste materiale, adăpostite în interiorul unui dispozitiv de pe roverul numit Sherloc, vor servi la calibrarea instrumentelor laser ale Perseverance.

„Ne vom uita la ținta de calibrare în primele 60-90 de zile și probabil din nou peste șase luni, deoarece credem că instrumentul este într-adevăr foarte stabil”, a declarat pentru BBC Luther Beegle, investigatorul principal la Jet Propulsion Laboratory, NASA.

„Dar dacă începem să vedem lucruri interesante pe suprafața lui Marte pe care nu le putem explica, atunci vom privi înapoi spre ținta de calibrare pentru a ne asigura că funcționează corect instrumentul”, a adăugat el.

Scopul final este să strângă roci interesante, să le sigileze într-un tub mic și să le lăse în urmă pe suprafața marțiană pentru a fi returnate de către misiunile ulterioare.

NASA dezvăluie ce va face și elicopterul pe care îl trimite pe Marte

NASA trimite un elicopter pe Marte. Va fi primul astfel de echipament ajuns pe Planeta Roșie. Și are o misiune precisă.

Dacă are succes,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica