Cea mai bună strategie împotriva pandemiei, stabilită de cercetători: măsurile care ar fi trebuit luate de către autorități

0 0

După câteva luni de luptă cu pandemia în moduri diferite în fiecare colț al mapamondului, un grup de cercetători a realizat un plan eficient pentru micșorarea numărului de cazuri, până la eliminare.

Autoritățile de la București și din multe colțuri ale lumii au bâjbâit destul de mult când a fost vorba de impunerea unor măsuri pentru prevenirea râspândirii pandemiei. Motivul a avut legătură cu faptul că nu a existat un plan foarte precis la nivel global în acest scop. Au existat câteva recomandări din partea Organizației Mondiale a Sănătății, dar cam atât.

Un nou studiu finanțat de Uniunea Europeană și publicat ieri a agregat opiniile unui număr mare de cercetători legate de prevenirea răspândirii infecțiilor cu Covid-19. În stabilirea unui set realist de recomandări, au fost folosite simulări complexe cu o serie de parametri specifici mai multor tipuri de economii din lume. Cercetătorii au modelat diferite scenarii pentru 16 țări printre care Australia, Mexic, Belgia, Africa de Sud și Nigeria.

În final, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este o etapă de carantină strictă pe parcursul a 50 de zile, urmată de o lună de relaxare a măsurilor. În acest fel vor putea fi reduse fără echivoc cazurile de infecții cu Covid-19.

Deși partea de carantină a fost cât de cât un consens la nivel global pentru majoritatea șefilor de stat, cu mici excepții, partea de reluarea a activităților economie este o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica