Cea mai așteptată veste Renault: posibilă Dacia electrică la preț de sub 10.000 euro

0 11

Pentru salonul auto de la Frankfurt, Renault ar pregăti un SUV electric foarte ieftin. Chiar dacă Dacia n-are stand la acest eveniment auto, e posibil ca mașina să ajungă și în linia producătorului local. Mai ales că ultima discuție despre o așa mașină a fost în 2017.

Fără prea multe modele electrice, Renault s-a remarcat destul de bine cu Zoe, model de sub 30.000 de euro. În România, Dacia încă nu produce niciun model 100% electric. Sunt însă declarații oficiale și o oarecare creștere a pieței care pregătește această lansare.

La salonul auto din Frankfurt, Renault vrea să introducă un SUV low-cost, dar care să fie 100% electric. Are un preț promițător: sub 10.000 de euro.

„Facem bani cu mașinile noastre electrice astăzi cu volume modeste, în termeni absoluți. Dacă proiectăm ce urmează să se întâmple pe piață, avem o estimare clară că putem încă să facem bani.”
Thierry Bollore, CEO Groupe Renault

Bollore nu a oferit detalii despre preț. Însă un automobil electric competitiv nu poate costa peste 20.000 de euro, acolo unde e piața second hand de așa automobile sau unde sunt alternative deja.

Modelul acesta pregătit pentru Frankfurt ar fi însă bazat pe Renault K-ZE, model care ar putea sta la baza și primei mașini electrice de la Dacia. K-ZE a fost dezvoltat pe platforma modulară de clasă A a alianței Renault – Nissan.

Renault vrea o mașină electrică ieftină, fie că e o Dacia, fie că e un automobil…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica