Ce zice NASA de asteroidul masiv care va trece pe lângă Pământ

0 4

Un asteroid de dimensiuni impresionante va trece pe lângă Pământ pe 14 septembrie. Distanța la care va fi acesta față de planeta noastră va fi cea mai mică din 2000 până acum. NASA a explicat ce se poate întâmpla.

Asteroidul care va trece pe lângă Pământ pe 14 septembrie e de 1,5 ori mai mare decât Empire State Building din Statele Unite ale Americii. Asteroidul, denumit 2000 QW7, a fost descoperit prima dată în 2000. Atunci a trecut pe lângă Pământ pe 1 septembrie și a fost observat cu o lună înainte de acel moment.

Distanța la care va trece acum pe lângă Pământ va fi de 5,3 milioane de kilometri. Ca să-ți faci o idee despre asta, Luna e la circa 384.400 kilometri față de Pământ, iar Soarele e la 149,6 milioane de kilometri. Acest asteroid urmărit de NASA va avea o viteză de 23.000 de kilometri pe oră.

De ce NASA l-a încadrat ca „potențial periculos”

Oficial, NASA l-a încadrat la categoria obiectelor extraterestre „potențial periculoase”. Asta pentru că e în aria de 7,48 milioane de kilometri stabilită de agenția spațială. Totuși, NASA susține că nu sunt motive de îngrijorare și că riscul unui impact cu Pământul e aproape inexistent.

Ingineri și cercetători NASA şi-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni. Asta înseamnă să aibă peste 140 de metri în diametru.

Asteroidul de acum are circa 650 de metri în diametru. Și dimensiunea a fost un factor care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica