Ce trebuie să știi dacă vrei concediu în străinătate: acestea sunt țările care ar vrea pașaport de vaccinare

0 5

Se tot vorbește la nivelul UE și nu numai despre introducerea unui pașaport de vaccinare. Cu alte cuvinte, ți-ai putea petrece concediul într-o țară străină doar dacă faci dovada că te-ai vaccinat.

Despre introducerea unui pașaport de vaccinare se vorbește tot mai apăsat în interiorul UE. Este o presiune pentru grăbirea discuțiilor și ajungerea cât mai rapidă la un rezultat și din partea Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), cea care reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

IATA a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale. Doar că guvernele statelor-membre trebuie să fie de acord.

Ce e un pașaport de vaccinare

IATA insistă pentru introducerea unui pașaport de vaccinare, care le-ar permite pasagerilor vaccinați să călătorească în străinătate și să nu mai fie nevoiți să stea în carantină la intrarea sau ieșirea dintr-o țară. E motivul pentru care mulți se feresc acum să călătorească sau aleg să meargă doar în țările permisive din acest punct de vedere.

Are, așadar, de suferit și turismul. Vara aceasta va fi decisivă pentru multe companii aeriene şi turistice, care încearcă să supravieţuiască în urma restricţiilor impuse…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica