Ce sunt, de fapt, “păianjenii” misterioși descoperiți pe planeta Marte

0 0

Timp de decenii, oamenii de știință au fost nedumeriți de formațiuni bizare pe polul sud al planetei Marte care arată ca niște păianjeni gigantici.

Asta nu înseamnă că astronomii erau îngrijorați de faptul că viitoarele avanposturi marțiene vor fi atacate de artropode gigantice extraterestre, dar formațiunile geologice neobișnuite nu au avut o explicație logică ani de zile, relatează Live Science.

Acum, o echipă de oameni de știință din Marea Britanie pare să-și fi dat seama despre ce e vorba, datorită unei bucăți de gheață uscată, o grămadă de murdărie și o mașină care poate recrea atmosfera marțiană aici pe Pământ.

Ce reprezintă formațiunea bizară de pe Marte

Cercetătorii au emis ipoteza încă din 2003 că „păianjenii” aveau ceva de-a face cu sublimarea gheții bogate în carbon sau transformarea directă dintr-un solid într-un gaz, dar nu aveau nicio modalitate de a o testa.

Dar acum, cercetătorii din Marea Britanie au reușit să creeze versiuni mai mici ale formațiunilor într-un laborator, prin presarea gheții uscate pe sedimentele mai calde, potrivit unei cercetări publicate recent în revista Scientific Reports. Când au făcut acest lucru într-o atmosferă artificială asemănătoare cu cea a lui Marte, gheața s-a sublimat și a căzut.

Mister rezolvat. În afară de confirmarea a ceea ce sunt, de fapt, păianjenii lui Marte, faptul că condițiile experimentale asemănătoare planetei Marte au creat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica