Ce sunt algele albastre și cum pot fi folosite ca să salveze lumea

0 2

Un startup francez a creat o proteină pe bază de plante obținută din alge albastre despre care pretind că poate rezolva situația foametei globale.

Compania Kyanos din Toulouse a dezvoltat tehnologia care permite crearea în cantități mari a proteinei vegetale. Astfel, echipa de cercetători speră să reducă efectele dăunătoare mediului pe care o are procesarea altor proteine, precum cele de proveniență animală.

Ideea a fost inspirată din munca fondatorului start-up-ului, Vinh Ly, pentru compania Airbus. Acesta folosea alge albastre pentru crearea biocombustibililor.

„În timp ce studiam potențialul algelor de a fi folosite drept combustibil, mi-am dat seama de beneficiile algelor și în domeniul alimentar. Pot fi folosite drept sursă de hrană sănătoasă, cu multe beneficii asupra corpului uman.”
Vinh Ly

Vinh Ly și echipa sa au descoperit că sursa de proteine obținută din alge „nu necesită fertilizatori artificiali, nu degradează solul, nu produc gaze cu efect de seră”. Proteinele din alge nu contaminează mediul și prezintă un potențial nelimitat  de ofertă pentru industria alimentară.

Proiectul a fost posibil cu ajutorul unei finanțări prin programul de cercetare Orizont 2020 al Uniunii Europene. Astfel, compania a putut deschide o fabrică, iar în prezent produsul există pe piață.

Algele sunt un produs consumat la scară largă în Japonia pentru beneficiile pe care acestea le oferă. Proteina din alge conține un nivel…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica