Ce se întâmplă, de fapt, când bei prea mult? Urmările sunt mai grave decât se credea

0 2

Potrivit unui nou studiu privind consumul de alcool, consumatorii de alcool în cantități mari ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta demență.

O echipă de medici de la University College London a descoperit că cei care au băut până la punctul de a-și pierde cunoștința au dezvoltat boli neurodegenerative cu puțin peste dublul ratei celor care nu au făcut-o. Studiul, care a fost publicat în revista JAMA Network Open, a fost masiv în comparație cu alte experimente similare. Oamenii de știință au chestionat 131.415 de participanți, devenind probabil cea mai clară viziune a legăturii dintre consumul de alcool și bolile neurologice.

Dacă bei până leșini, e posibil să aibă efecte secundare pe termen lung

Destul de interesant, riscul crescut nu a depins aproape la fel de mult de alți factori, cum ar fi ce cantitate de alcool a băut un participant pe săptămână – adesea folosit pentru a delimita între consumatorii de băuturi moderați și cei mari.

Cei care beau mult au avut de 1,2 ori riscul de a dezvolta demență în comparație cu cei care beau moderat. Ambele categorii, însă, dacă și-au pierdut cunoștința la beție, riscă de două ori mai mult să facă demență, decât cei care nu și-au pierdut cunoștința.

Studiul nu demonstrează că consumul excesiv de alcool cauzează demență, în sine, deoarece este posibil ca unele persoane cu boli neurodegenerative să înceapă să bea mai mult sau să devină mai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica