Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei după declarația lui Donald Trump

0 7

Donald Trump a declarat că toate companiile americane vor putea face afaceri din nou cu Huawei. Asta dacă-l crezi pe Trump. Cum e situația în prezent?

Anul 2019 nu o să fie ținut minte ca un an bun pentru Huawei. Planurile grandioase de expansiune au fost stopate dramatic de către Trump și guvernul său. În lupta asta dintre SUA și China, Huawei, probabil cea mai vizibilă companie a Chinei, a căzut victimă și i-a fost interzis să mai facă afaceri cu companiile americane.

Cum nimeni nu produce un telefon doar cu propriile componente, Huawei s-a văzut într-o situație neplăcută. În primul rând, nu ar mai avea acces la sistemul de operare Android și la aplicațiile Google: YouTube, Gmail etc. În al doilea rând, s-ar vedea în imposibilitatea de a mai crea telefoane deoarece se bazea pe designul cipurilor ARM, companie ce folosește tehnologie americană.

Asta s-a întâmplat în mai, iar în iunie, Donald Trump a căzut de acord cu Xi Jinping, președintele Chinei, să amelioreze tarifele pe care ambele țări și le impun și că le dă companiilor americane dreptul de a face afaceri din nou cu Huawei.

S-a băut șampanie (probabil) în sediile Huawei, însă autoritățile din Washington au declarat că Huawei este încontinuare pe lista neagră a companiilor. Cum vine asta?

Cum rămâne? Ne este frică sau nu de Huawei?

Wilbur Ross, secretarul departamentului de comerț al SUA, explică situația spunând că Huawei va rămâne în continuare pe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica