Ce se întâmplă când folosești funcția autocorrect pe telefon

0 5

E evident că tehnologia ne face viața mult mai ușoară, însă dacă ne bazăm prea mult pe ea am putea deveni mai înceți decât ne-ar plăcea.

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în ziua de azi o reprezintă lipsa de timp pentru tot ceea ce avem nevoie sau vrem să facem. Asta ne face să ne grăbim constant, de multe ori și atunci când comunicăm.

Iar pentru că probabil și tu vorbești mai mult cu prietenii și familia la telefon sau pe rețelele sociale decât față în față, acest schimb de mesaje îți ocupă și el destul de mult timp. Procesul prin care scrii mesajele poate deveni greoi, așa că încerci să îl grăbești și pe el. Prescurtezi cuvinte pentru că acele câteva litere în plus ți se par infinite atunci când te grăbești să trimiți un mesaj rapid ca să poți să treci la următorul task pe ziua respectivă.

Cu ce ne ajută tehnologia

Tehnologia ne face viața mai ușoară în extrem de multe cazuri și vine în ajutorul tău și fix în această privință. Astfel, fie că îți sugerează cuvinte pe care le poți introduce cu o singură apăsare pe buton, fie că îți corectează litere mâncate sau în plus, fie că îți pune diacriticele (ca să-și dea celălalt seama că ai vrut să scrii „față”, nu „fata”), e evident că funcțiile de predicție sau autocorect sunt utile.

Totuși, n-ar strica să conștientizăm și cât de mult ne bazăm pe ele și dacă asta e tocmai bine pentru creierul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica