Ce s-ar întâmpla cu Telekom România dacă Orange fuzionează cu Deutsche Telekom

0 22

Presa germană scrie despre o posibilă fuziune între Orange și Deutsche Telekom. Informația nu e confirmată de niciuna dintre părți, ba chiar infirmată pe alocuri, dar scenariul unei fuziuni nu e departe de a fi plauzibil. Totuși, există câteva impedimente. Iar situațiile care ar putea rezulta dintr-o posibilă fuziune sunt dintre cele mai diverse.

Deutsche Telekom analizează o posibilă fuziune cu Orange, susțin jurnaliștii germani de la Handelsblatt. Informația a fost preluată rapid de agențiile internaționale de știri. Presa germană a citat, în sprijinul celor relatate, surse din rândul conducerii celor două companii. Imediat au apărut și reacțiile la cald. Orange a spus că „nu există discuții” în această direcție, iar DT a refuzat să comenteze.

Nu este pentru prima dată când se vorbește despre o astfel de fuziune. Și discuții au existat, într-adevăr. În 2017, de exemplu, s-a negociat intens și, la un moment dat, chiar s-a crezut că se poate ajunge la un rezultat. Dar nu s-a ajuns la un consens. Fuziunea nu era fezabilă la acea vreme pentru că cele două companii au ajuns la concluzia că nu se pot înțelege la drepturi egale în interiorul noii entități.

Acum, fuziunea e readusă în discuție, mai ales că cele două companii au tot colaborat în privința unor achiziții în ultimii opt ani.

În ciuda celor (ne)declarate de cele două companii, nu iese fum fără foc.

Fuziune între Orange și Telekom: cum stau…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica