Ce s-a întâmplat cu Leul în pandemie: impactul economic, detaliat de Isărescu de la BNR

0 0

Mugur Isărescu a evitat să iasă în fața românilor și să vorbească despre impactul pandemiei asupra monedei naționale. Acum, guvernatorul BNR a făcut o excepție.

Impactul economic iniţial al pandemiei a fost unul puternic în România, accentuând dezechilibrele existente, presiunile privind deprecierea monedei naţionale şi creşterea necesarului de lichiditate, afirmă Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în deschiderea conferinţei organizată de Banca Naţională a Moldovei cu tema „Rolul unei bănci centrale în modernizarea societăţii – provocări în economiile emergente”, potrivit news.ro. Cu alte cuvinte, problemele economice ale țării noastre existau demult. Ce s-a întâmplat acum a fost că acestea au ieșit la iveală.

Isărescu a profitat de ocazie pentru a insista asupra importanței menținerii independenței băncilor centrale și asumarea obiectivului ce revine acestora. ”Acest obiectiv reprezintă elementul principal de stabilitate macro-financiară, la care se adaugă şi rolul simbolic de generator al orizontului de speranţă, atât de necesar astăzi în toate tarile noastre”, spune el.

”Ȋn România, impactul economic iniţial al pandemiei a fost unul puternic, accentuând dezechilibrele existente, presiunile privind deprecierea monedei naţionale şi creşterea necesarului de lichiditate. Drept consecinţă, obiectivul imediat al băncii noastre centrale a fost să păstreze…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica