Ce înseamnă pentru Dacia noua companie a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi

0 3

Grupul Renault-Nissan-Mitsubishi a format o nouă companie care să asigure un viitor competitiv al alianței. Iar de acest pas ar putea profita și Dacia, sub o formă sau alta.

Renault, Nissan și Mitsubishi caută soluții pentru a-și ține alianța unită. După scandalul legat de Carlos Ghosn, parteneriatul părea că scârțâie din mai multe încheieturi. Dar constructorii nu vor să renunțe așa ușor.

Cei trei producători auto au anunțat că au format o companie care se va ocupa de cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor avansate. Informația e dată ca sigură de presa japoneză și e lesne de intuit cam în ce zonă se va lucra. Constructorii vor căuta soluții pentru dezvoltarea mașinilor electrice și autonome. La pachet, vor fi identificate soluții pentru ca tranziția să fie făcută cât mai repede și mai eficient.

Dacia ar putea avea de câștigat.

Ce are de câștigat Dacia de pe urma noii entități

La nivel mondial, toți marii constructori se grăbesc să facă tranziția spre electrice și autonome. Numai că un astfel de pas este extrem de costisitor. Investițiile sunt de ordinul milioanelor de euro. E motivul pentru care mulți producători merg pe ideea unor alianțe și fuziuni.

Noua entitate, care ar urma să fie anunțată oficial în luna ianuarie, se va concentra pe cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor auto avansate, adică exact ceea ce-i trebuie industriei. Sursele susțin că noua companie va fi condusă de un inginer…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica