Ce înseamnă 5G pentru România când te gândești la banii generați

0 4

ANCOM a anunțat că licitația pentru 5G va debuta în România în prima jumătate din 2020. Până atunci, Autoritatea a făcut calculul și suma pe care țara noastră ar obține-o în urma licitației este destul de mare. Totodată, vor fi și numeroase locuri de muncă rezultate în urma implementării 5G.

Conform ANCOM, impactul pe care 5G îl va avea asupra economiei din România este mare. Autoritatea susține că poate genera venituri de 4,7 miliarde de dolari și crearea a peste 252.000 locuri de muncă. Totodată, până în 2026, digitalizarea industrială va duce la creșterea cifrei de afaceri din industrii inteligente la circa 8,2 miliarde de euro. În 2020, aceeași cifră e estimată la 3,37 miliarde euro.

Industriile vor avea beneficii strategice pe 5G care constau în calitatea mai bună a informaţiilor privind lanţurile de producţie, operaţiunile interne, caracteristicile pieţelor, segmentare, obiceiuri de consum etc.. Toate acestea vor putea fi mijlocite de utilizarea facilităţilor 5G.

Totodată, impactul 5G asupra acestora se va vedea în creşterea productivităţii, prin valorificarea în timp real a informaţiilor privind toate operaţiunile interne.

Utilizarea 5G în sectoarele adiacente sau terţe se vor vedea în îmbunătăţirea furnizării unor servicii publice sau securităţii, pe baza datelor de management al traficului colectate. Aceste beneficii sunt doar cele imediate. Vor putea fi observate la scurt timp de la implementarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica