Ce impact a avut încălzirea globală asupra celor mai mari animale care au trăit vreodată pe Pământ

0 2

Încălzirea globală a produs, practic, dinozaurii uriași, spun oamenii de știință, după ce au descoperit cel mai vechi sauropod de acum 179 milioane de ani, în Argentina.

„Gigantul blând”, de mărimea unui autobuz cu două etaje, vine cu o nouă teorie asupra evoluției sauropodelor – cele mai mari animale care au umblat vreodată pe Pământ. Arată că au fost produsul încălzirii globale – ceea ce are implicații pentru lumea de astăzi, spun oamenii de știință.

Autorul principal, Dr. Diego Pol, a spus: “Emisiile mari de dioxid de carbon și metan nu numai că au modificat clima în trecut, dar au provocat, în cele din urmă, crize ale biodiversității, dispariția speciilor și modificări ale ecosistemelor la scară globală”. „Fosilele oferă dovezi despre impactul pe care gazele de seră îl pot avea asupra evoluției și dispariției speciilor”, adaugă el.

Noua specie, denumită Bagualia alba, a apărut la scurt timp după ce schimbările climatice rapide au modificat mediul înconjurător. Spre exemplu, plante diverse au fost înlocuite de copaci înalți, potrivite animalelor mai mari, cu dinți mai puternici. Spre deosebire de fiarele de 100 de metri lungime și 100 de tone care au apărut mai târziu, Bagualia era mult mai mică.

Cum a afectat clima evoluția speciei

Dr. Pol, de la Muzeul de Paleontologie Egidio Feruglio din Patagonia, a declarat: „A ajuns la aproximativ 12 metri de la cap până la coadă – și a cântărit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica