Ce fac românii care s-au vaccinat cu prima doză de AstraZeneca: Gheorghiță, lămuriri suplimentare

0 0

Reticența față de vaccinarea cu AstraZeneca a atins cote alarmante în România, iar Valeriu Gheorghiță încearcă să explice ce se întâmplă cu cei care refuză a doua vaccinare.

Foarte mulți români și-ar dori să fac un vaccin diferit de AstraZeneca în a doua ședință de imunizare, la rapel. Pe marginea acestui subiect, Gheorghiță a oferit mai multe lămuriri într-o intervenție la TVR.

„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. (…) Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă, se va lua o decizie privind schema de vaccinare, dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei. (…)

Mecanismul care pare a fi implicat în generarea acestor evenimente (trombotice – n.red.) este unul care ţine de reactivitatea imună a organismului uman, nu pare a fi un fenomen autoimun care să crească riscul de apariţie la a doua doză. Ca atare, dacă avem o persoană care a dezvoltat evenimente trombotice după prima doză, clar este contraindicată administrarea celei de a doua doze cu acelaşi tip de vaccin, însă, nu ne aşteptăm ca la a doua doză să apară aceste evenimente”.

Oficialul a încercat să calmeze populația reticentă la AstraZeneca cu câteva statistici simple, din țările în care un număr important de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica