Ce e semnătura olografă și cum semnezi „de mână” declarația pe proprie răspundere pe telefon sau calculator

0 29

Declarația pe proprie răspundere e pusă la dispoziție printr-un site oficial STS. Totuși, are nevoie de-o semnătură olografă. Din fericire, o poți obține pe telefon – Android și iPhone – sau calculator.

După anunțul privind declarația pe proprie răspundere au apărut site-uri care să-ți ofere un mod mai ușor de completare. Unul dintre site-urile care păreau legitime era carantina.me. Între timp, s-a dovedit și legitim. STS a colaborat cu echipa care l-a creat și au folosit infrastructura de acolo pentru declarație pe proprie răspundere pentru un site oficial: formular.sts.ro.

Ce e semnătura olografă necesară pe această declarație pe proprie răspundere

Anunțul site-ului a venit și cu o mențiune de la Grupul de Comunicare Strategică. Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere sau adeverința de angajator direct de pe telefon împreună cu actul de identitate. Personalul abilitat cu verificarea acestora trebuie să le poată fotografia. Dar documentul are nevoie de semnătura olografă.

„Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora. Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica