Ce e salariul minim la nivelul Uniunii Europene și ce planuri are Comisia cu acest beneficiu

0 1


Despre introducerea unui salariu minim la nivelul Uniunii Europene se vorbește de multă vreme. Dar iată că lucrurile încep să avanseze, iar Comisia Europeană vine cu propriile propuneri.

Comisia Europeană accelerează discuțiile despre introducerea unui salariu minim la nivelul tuturor statelor membre. Numai că tonul e prudent, tocmai pentru că se vorbește într-un context dificil din punct de vedere economic. La fel de adevărat e și că diferențele salariale dintre Est și Vest sunt extrem de mari.

Oficialii de la Bruxelles au venit cu un proiect oficial de directivă privind principiile de aplicare a salariului minim în Uniunea Europeană, fără a impune un nivel de plată. E un prim pas la care România trebuie să se uite cu atenție. Comisia ar vrea să fie introduse o serie de criterii și reguli la stabilirea salariului minim în fiecare țară UE, inclusiv România, pentru remunerații „adecvate”, cu implicații și asupra freelancerilor, nu numai asupra angajaților.

Limbajul e de lemn, dar e clar că discuțiile sunt aprinse. Aceste discrepanțe socio-economice dintre țările bogate din vestul Europei și cele mai puțin dezvoltate din est nu-s deloc de ignorat.

Salariu minim la nivelul Uniunii Europene, fantezie sau inovație economică?

Important de spus că proiectul CE trebuie aprobat de Parlamentul European și de Consiliul UE (miniștri ai statelor membre). Apoi, statele UE, la nivel național, vor da legi care să transpună…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica