Ce e Kakeibo, metoda japoneză care te învață cum să economisești bani

0 3

Internetul e plin de sfaturi despre cum poți face economii și cum să-ți gestionezi veniturile. Una dintre metode vine din Japonia și se numește Kakeibo.

Internetul a evoluat extrem de mult în ultima vreme. Găsești tot felul de site-uri mai mult sau mai puțin dubioase, care-ți spun ce ar trebui să mănânci, cum să te îmbraci sau cum să-ți organizezi viața. Marie Kondo a construit un brand din sfaturi de reorganizare a casei, cu tot ce presupune acest lucru.

Dar mai există și partea financiară, extrem de importantă pentru fiecare dintre noi. Japonezii susțin că există o metodă extrem de benefică ce te ajută să economisești bani și să nu mai cheltuiești pe lucruri de care, în realitate, n-ai nevoie.

Se numește metoda Kakeibo și promite că n-ai nevoie de Excel-uri, aplicații sau alte instrumente digitale. Ai nevoie doar de un pix și un carnețel.

Kakeibo, metoda care te ajută să ai grijă de banii tăi

Kakeibo e o metodă despre care se spune că te ajută să-ți organizezi în mod eficient finanțele. A fost inventată în 1904 de o femeie din Japonie pe nume Hani Motoko. A rămas în istorie drept prima jurnalistă din statul asiatic. Aceasta spune că metoda este una simplă, ușor de implementat, care te ajută să iei cele mai bune decizii de ordin financiar.

Sau, mai simplu spus, să nu arunci banii aiurea pe tot felul de chestii de care n-ai nevoie. Te face să conștientizeci că deciziile luate „la cald” nu-s cele mai bune…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica