Ce e în neregulă cu vaccinul dezvoltat de Moderna, cel mai promițător de până acum

0 0

Compania Moderna lucrează de mult la un vaccin pentru noul virus și a anunțat recent că rezultatele de până acum sunt promițătoare. Totuși, lucrurile sunt mai complicate de atât.

Moderna este una dintre companiile care lucrează la dezvoltarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2 și, potrivit acesteia, lucrurile par să meargă bine. Este prima companie care a început Faza 1, în care și-a testat vaccinul pe oameni și este cel mai aproape de Faza 2 din proces.

Prima fază a testelor clinice a folosit o doză de mRNA-1273, un potențial vaccin dezvoltat de compania americană Moderna și cercetătorii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID). În prima etapă, oamenii de știință au administrat trei doze diferite pe câteva zeci de adulți care s-au oferit voluntari. Aceștia au primit primele două doze și au fost supravegheați timp de 28 de zile. Recent, compania a dezvăluit rezultatele preliminare ale studiului și a spus că medicamentul dezvoltat generează un răspuns imun comparabil cu cel văzut în cazul supraviețuitorilor de COVID-19.

Cu toate acestea, unii cercetători spun că Moderna nu a împărtășit în realitate date de valoare oamenilor de știință. Aceștia sunt de părere că compania ar fi ales doar informațiile pozitive din studiu pe care să le facă publice.

Ce ar fi în neregulă cu noul vaccin dezvoltat de Moderna

Experții în vaccinuri spun că, de fapt, Moderna n-ar fi împărătățit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica