Ce e, de fapt, “imunitatea de turmă” și cât de eficientă ar fi

0 0

Se tot vorbește în ultimul timp despre așa zisa imunitate de turmă. Oamenii de știință, medicii și experții în sănătate publică vorbesc toți împotriva Great Barrington Declaration, un document care solicită reluarea vieții la normalitate, în încercarea de a dezvolta imunitatea de turmă, împotriva COVID-19. Ei spun că este înșelătoare, bazată pe știința defectuoasă și periculoasă, relatează Gizmodo.

Declarația este mai mult o declarație politică decât o strategie și „pradă unei populații frustrate”, conform unei lucrări publicate miercuri și semnată de 14 organizații de sănătate publică, inclusiv Asociația Americană de Sănătate Publică.

„În loc să vindem o speranță falsă care se va întoarce în mod previzibil împotriva noastră, trebuie să ne concentrăm asupra modului de a gestiona această pandemie într-un mod sigur, responsabil și echitabil”, se arată în aceasta.

Marea Declarație Barrington, care a fost larg preluată și susținută de dreapta politică, solicită tinerilor să iasă și să-și trăiască viața, să se îmbolnăvească și, sperăm, să construiască o imunitate care să oprească răspândirea coronavirusului, relatează Gizmodo. De asemenea, a fost semnată de experți clar fictivi, cum ar fi, de exemplu, „Dr. Banane. ”

Totuși, realitatea este că tinerii încă pot muri din cauza coronavirusului, iar atingerea imunității de turmă s-ar corela probabil cu aproape 1,4…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica