Ce cred locuitorii despre București și Cluj, conform Comisiei Europene: cât de mulțumiți sunt, de fapt

0 0


Un nou raport al Comisiei Europene atrage atenția asupra nivelului de mulțumire al românilor în legătură cu viața în cele mai importante orașe din România.

La finalul zilei de ieri, Comisia Europeană a publicat un document intitulat Raport de calitatea vieții în orașele europene. Studiul reflectă situația din multe orașe importante de pe vechiul continent, după cum poți vedea aici. Cea mai interesantă pentru români este însă secțiunea care vizează atitudinea locuitorilor față de două orașe importante, București și Cluj Napoca. 

Din câte se pare, 95% dintre clujeni sunt mulțumiți de orașul în care își desfășoară activitatea, de condițiile de trai și de oportunitățile pe care acesta le pune la dispoziția cetățenilor. Situația în București nu este la fel de optimistă. Cetățenii capitalei s-au rezumat la un nivel de satisfacție de 82%. Ca referință, media europeană pe marginea acestui subiect este de aproximativ 89%.

Pentru a se ajunge la această concluzie, raportul a fost întocmit pe baza rezultatelor a 58.100 interviuri realizate în 83 de oraşe europene și arată că, în 2019, 9 din 10 persoane s-au declarat satisfăcute de viaţa în oraşul lor. Documentul a fost publicat în cadrul celei de a 18-a Săptămâni europene a regiunilor și orașelor, potrivit unui comunicat difuzat marți de Comisia Europeană.

„Orașele adăpostesc aproximativ 40% din populația UE. Acestea se află în prima linie a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica