Ce are de spus Consiliul Concurenței după ce Telekom și Orange au bătut deja palma pentru operațiunile fixe

0 2

Consiliul Concurenței e instituția care veghează ca piața să se comporte în limitele legale, să nu existe înțelegeri de tip cartel ș.a.m.d. Acum, se pronunță în legătură cu tranzacția pe care s-au înțeles Telekom România și Orange privind operațiunile fixe.

Telekom și Orange au bătut palma recent pentru ca operatorul francez să preia operațiunile fixe din România. După lungi discuții, aprobări și negocieri inclusiv cu statul român, înțelegerea pare că s-a parafat. Acum, Consiliul Concurenței vine cu propriile observații.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, se arată îngrijorat de o posibilă concentrare din piața telecom. El spune, între altele, că vânzarea activelor fixe ale Telekom către Orange.

Ce spune Consiliul Concurenței despre înțelegerea dintre Orange și Telekom

În piața telecom activează un număr mic de jucători. Din acest punct de vedere, atenția trebuie să fie sporită,  a declarat Bogdan Chirițoiu în cadrul conferinței Pria Events.

„Un test important pe zona asta cred ca va fi modul cum va decurge concentrarea sau vânzarea unora dintre activele fixe ale Telekom către Orange. Zona de concentrări economice este una în care ne așteptăm să se întâmple schimbări în perioada următoare. Pe măsură ce multe firme au dificultăți, ne-am aștepta ca unele dintre ele să fie cumpărate de concurenți care sunt mai eficienți și mai puternici”, arată președintele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica