Ce aptitudini tehnologice sunt la mare cautare

0 5

Inteligenta artificiala si cloud computing sunt termeni care erau, candva, rezervati aproape exclusiv science fiction-ului. Astazi insa au devenit extrem de importanti in ecosistemul angajarilor si nu numai.
„Unele dintre aptitudinile la mare cautare de catre angajatori sunt AI-ul, big data si cloud computing”, spune Feon Ang, vicepresedinte pentru solutii de invatare la LinkedIn.

Cererea se aplica global, inclusiv in Romania, unul dintre polii talentelor IT&C din Europa de Est. Similar Asiei, si in Romania cererea pentru angajati cu aptitudini IT ridicate este mare.

Una dintre particularitatile industriei tech este aceea ca ceea ce ai invatat acum 6 ani rareori mai poate fi aplicat in prezent. Astfel, angajatul IT trebuie sa fie tot timpul la curent cu schimbarile din industrie, sa aiba aptitudini constante de invatare.

Aceste asa-numite „soft skills” includ gandirea critica, creativitatea si rezolvarea problemelor care apar constant, spune Ang.

Inclusiv in Romania, si mai ales in mediul privat, angajatorii cauta oameni care sa fie capabili sa se adapteze acestor schimbari din peisajul de business.

Amazon a anuntat luna trecuta, de exemplu, ca va investi 700 de milioane de dolari pentru a REantrena nu mai putin de o treime din forta de munca a gigantului eCommerce. Organizatii non-profit (ONG-uri), precum Women Who Code, iau de asemenea masuri pentru a fi la curent cu modificarile din peisajul IT&C.

Women Who Code ofera training si suport femeilor care urmaresc…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica