Câți români mai cred în 2021 că telefoanele îi radiază: studiul care te va surprinde

0 4

Nu prea mai există cetățean în România în zilele noastre care să nu dețină un telefon. Un studiu ANCOM oferă concluzii surprinzătoare despre o posibilă legătură între telefoane și radiere.

Nu prea mai auzi pe nimeni care să spună că telefonul e o sursă de radiații. Dar s-ar putea să ai păreri formate într-un cerc extrem de restrâns. Un studiu ANCOM vine cu concluzii surprinzătoare pentru 2021.

Analiza arată că trei sferturi dintre români (75%) consideră că telefoanele mobile reprezintă principalele surse de radiaţii, în timp ce două din zece persoane (19%) au afirmat că tehnologia 5G are efecte nocive asupra sănătăţii oamenilor, florei şi faunei.

75% dintre români cred că telefoanele îi radiază, arată ANCOM

Cercetarea vine cu niște concluzii surpriză.

Patru din zece români (43%) s-au declarat „deloc preocupaţi/îngrijoraţi” de posibilele efecte ale radiaţiilor asupra sănătăţii, iar 27% au spus că sunt „puţin preocupaţi” de acest aspect. Pe acelaşi subiect, doar 3% au menţionat că sunt foarte preocupaţi de faptul că radiaţiile le pot afecta sănătatea, 7% au afirmat că sunt destul de preocupaţi, în timp ce 18% s-au declarat preocupaţi.

Raportul ANCOM relevă, totodată, faptul că principalele preocupări ale românilor faţă de efectele radiaţiilor sunt, în ordine: vitezele tot mai mai mari la Internet (39% dintre sufragii), apariţia 5G (37%), pandemia de coronavirus (33%), reţelele Wi-Fi în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica