Câți români își doresc salarii ca-n afară

0 2

Ai auzit des expresia „vrem o țară ca afară”. Dar câți dintre români cred cu adevărat acest lucru? Nu foarte mulți, dacă te uiți la așteptările salariale.

Mulți dintre români au un complex de inferioritate față de alte popoare cu alt nivel de trai. Pe alocuri, e îndreptățit, dacă stai să te gândești la cât e venitul mediu în România în comparație cu alte țări. Dar realitatea ar putea fi că mulți nu-și doresc să schimbe acest lucru.

Fie pentru că nu le permite contextul, fie pentru că, pur și simplu, nu vor să depună eforturi în acest sens. eJobs România a făcut un studiu pentru a vedea care sunt așteptările salariale ale românilor. Iar răspunsurile sunt interesante.

Câți români ar vrea să câștige ca-n afară

Întrebați care cred că este salariul corect pe care l-ar merita pentru nivelul de experiență pe care îl au și domeniul în care lucrează, mai bine de jumătate dintre respondenți au spus că ar vedea un prag maxim de 3.000 pe lună. 57% dintre cei care au răspuns au indicat această sumă.

20% dintre aceștia au spus că o evaluare corectă ar fi în intervalul 1.500 – 2.000 de lei, 17% au menționat 2.000 – 2.500 de lei, iar alți 20% au spus că ar merita un salariu net între 2.500 și 3.000 de lei. Ceea ce ne conduce către răspunsurile oferite de cei care țintesc mai sus. Și care, potrivit studiului, sunt extrem de puțini.

16% dintre cei care au participat la studiu cred că remunerarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica