Câți oameni se uită ilegal la TV și nu doar în România

0 3

Chiar dacă abonamentele la cablu pot fi considerate accesibile pentru oricine în 2019, există și cetățeni europeni care se uită ilegal la TV. Iar numărul lor e de-a dreptul impresionant și creează prejudicii uriașe industriei.

Aproximativ 13,7 milioane de cetățeni din statele membre ale Uniunii Europene se uită ilegal la TV. E numărul uria al celor care descarcă ilegal programe de televiziune prin IPTV – adică Internet Protocol Television, televiziune pe suport IP.

Astfel, prejudiciile industriei se ridică la sute de milioane de euro.

Descărcarea ilegală a programelor TV, prejudiciu uriaș

Potrivit agenției EFE, industria pierde anual venituri de circa 941,7 milioane de euro din cauza celor care descarcă ilegal programe de televiziune.  Raportul Centrului de Politică şi Gestiune a Proprietăţii Intelectuale (CIPPM) al Universităţii britanice din Bournemouth a fost întocmit pe baza datelor extrase din peste 70.000 de conexiuni la internet.

Toate datele au fost culese în statele UE în perioada ianuarie 2017 – septembrie 2018.

Descărcările ilegale sunt achitate de către utilizatori prin plăţi unice efectuate la achiziţia unor decodoare ilegale ori prin abonamente pe termen lung vândute de furnizori neautorizaţi. În medie, în primele luni din 2018 un utilizator de internet a accesat conţinuturi piratate de 9,7 ori pe lună pe dispozitive fixe sau mobile.

”Sectoarele intensive în drepturi de autor, inclusiv cinematografia,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica