Câți litri de benzină cumperi în Europa din salariul mediu: situația jalnică din București și Cluj Napoca

0 4


Dacă erai în căutarea unui motiv suplimentar pentru a pleca din România, este suficient să te uiți la prețul pe care îl plătim pe benzină raportat la salariul mediu. Situația în Europa este cu totul alta.

Pornind de la un studiu publicat recent de Numbeo, Fineco24News a publicat tabelul de mai jos. Acesta atrage atenția asupra unei situații foarte neplăcute pentru români. Clasamentul include trei referințe pentru marile orașe europene, salariul mediu net exprimat în euro, prețul unui litru de benzină în euro și raportul dintre cele două. Practic, îți atrage atenția asupra numărului de litri de benzină pe care îi poate cumpăra un cetățean obișnuit cu un salariu mediu.

În total, ai 50 de orașe ca să-ți poți forma o opinie obiectivă raportată la situația economică a fiecărei țări. Există și mai multe orașe din aceeași țară, pentru a nu neglija faptul că există diferențe referitoare la condițiile de trai și în orașe diferite ale aceleiași țări.

Fără să surprindă pe nimeni, cel mai bine o duc orașele Elveției, Zurich și Geneva. Cu un salariu mediu de 6020, respectiv 5486 de euro, locuitorii acestor localități se pot bucura de 4067 de litri de benzină, respectiv 3472 de litri, dacă și-a cheltui întregul salariu pe combustibil. Cele două orașe sunt urmate de Luxemburg, un oraș foarte important pentru investitori și Londra, capitala financiară a Europei. Nu puteau lipsi din top 10 orașe nordice…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica