Câți copaci sunt tăiați în fiecare an la nivel global: suprafața e mai mare decât crezi

0 4

În cazul în care ai trăit cu impresia că înțelegi perfect gravitatea despăduririlor la nivel global, un nou studiu pune acest fenomen global într-o nouă lumină.

Printre numeroase probleme de poluare, încălzirea globală este cauzată de numărul din ce în ce mai mic de păduri. Despăduririle reprezintă un fenomen îngrijorător la scară mondial pe care îl întâmpinăm și în România, nu doar în Amazon. Nu ajută nici fermele de vaci întinse pe zeci sau sute de hecate în diverse colțuri ale lumii.

În teorie, pentru a ajuta planeta, ar fi benefică tranziția la o dietă bazată pe plante. Dacă îți permiți, adopția mașinilor electrice reprezintă un alt pas în direcția corectă. Nimic nu compensează însă lipsa copacilor. Pădurile sunt plămânul planetei, iar dacă dispar ele, dispărem și noi.

Încercând să ofere o comparație ușor de înțeles, un nou studiu publicat de Climate Focus a ajuns la concluzia că, în fiecare an, pierdem o suprafață de pădure echivalentă cu întregul Regat Unit. Cuvintele cheie din această afirmație sunt ”în fiecare an”.

Încălzirea globală joacă și ea un rol în această problemă, dar nimic nu este mai periculos decât ritmul în care sunt tăiate pădurile de către oameni. La ora actuală, s-a ajuns la o rată de 26 de milioane de hectare anual, în contextul în care, suprafața Marii Britanii este de 24,2 milioane de hectare.

Partea cea mai îngrijorătoare este că această…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica