Câți bani au cheltuit românii la mare: cât de profitabil este litoralul românesc pentru hotelieri

0 3

Sezonul litoral din acest an a fost unul neobișnuit pentru hotelierii români. Vremea a fost una destul de ciudată și nu au ajutat nici prețurile accesibile din afara țării.

La finalul sezonului estival, hotelierii români și-au făcut calculele și nu sunt cele mai îmbucurătoare. A fost frig și a plouat în mijlocul veri, școala a început mai devreme, iar românii au continuat să migreze la turci, bulgari, greci.

Chiar şi aşa, încasările nu au fost modeste. În plus, şi în acest an, voucherele de vacanţă au salvat sistemul. Pe de altă parte, multe dintre clădirile ridicate înainte de 1990 nu au beneficiat deocamdată de modernizări, însă proprietarii promit că le vor creşte gradul de confort şi numărul de stelele.

Deși am trecut de mijlocul lunii septembrie și plajele încep să se golească, hotelierii speră să mai primească câțiva turiști. Acesta este și motivul pentru care s-au înscris în programul ”Litoralul pentru toți”, un mecanism care încurajează mersul la mare în extra-sezon. Chiar și așa, în luna septembrie a acestui an au fost făcute cu 66% mai puţine rezervări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Unul dintre motive este începerea şcolii cu o săptămână mai devreme.

Când e vorba de cifre, estimările hotelierilor arată că sezonul estival 2019 este comparabil cu cel de anul trecut. La momentul respectiv, au fost înregistraţi puţin peste 1,3 milioane de turişti. Unul singur a cheltuit,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica