Câți bani a făcut Google de pe urma ta, în ultimii 20 de ani

0 4

Deși serviciile oferite de Google sunt gratuite, compania tot face bani în fiecare zi de pe urma fiecărui utilizator pe care îl are.

Principala sursă de venit a companiei o reprezintă reclamele pe care le afișează. Fie că vezi acele link-uri sponsorizate atunci când dai un search, fie că vezi reclamele cărora le poți da skip după cinci secunde pe YouTube, ambele aduc sume importante companiei. În 2019, compania mamă, Alphabet, a încasat 133 de miliarde de dolari doar din reclamele afișate pe platformele sale. De la primele reclame pe care le-a afișat și până acum, compania a ajuns să facă aproape 800 de miliarde de dolari de pe urma utilizatorilor care le-au văzut.

Google face bani din reclame încă din 2001, ddar pe atunci, nu era o subsidiară a Alphabet. Din YouTube, compania face bani din 2006, atunci când platfoma a fost cumpărată cu 1,65 miliarde de dolari.

Publicația TheNextWeb a făcut o analiză a banilor încasați de companie de pe urma reclamelor și ne arată cum Alphabet a de venit, de fapt, cea mai mare companie de publicitate din lume. Îți arată și exact câți bani a făcut compania de pe urma ta și a altor utilizatori ca tine.

Câți bani a făcut Google pentru că te-ai uitat tu la reclame

TNW a calculat câți bani generează în fiecare un utilizator obișnuit al serviciilor companiei.

Încasările anuale din reclame ale companiei arată așa:

Pentru a ajunge la o sumă concretă, cei de la TNW au împărțit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica