Câți astronauți înconjoară Pământul chiar acum: s-a stabilit un nou record

0 0

Există în total 14 oameni în spațiu chiar acum, care înconjoară Pământul la bordul a trei nave spațiale diferite. Este un nou record (mai mult sau mai puțin) mondial.

Așadar, conform Space.com, există patru turiști spațiali care călătoresc la bordul navei spațiale Crew Dragon de la SpaceX. De asemenea, Stația Spațială Internațională găzduiește șapte astronauți: trei de la NASA, doi cosmonauți ruși, unul de la agenția spațială japoneză și unul de la Agenția Spațială Europeană. Și apoi, mai este Tianhe-ul chinezesc, modulul central al stației sale spațiale Tiangong, care găzduiește încă trei astronauți.

Record: 14 astronauți înconjoară Pământul deodată

Este un moment rar în istoria zborurilor spațiale, zborurile spațiale umane devenind mai accesibile decât oricând.

Însă recordul nu va mai dura prea mult timp. Cei trei astronauți chinezi se vor întoarce pe Pământ mâine. Și echipajul complet civil Inspiration4 își va face și el călătoria de întoarcere în curând, aterizând în Atlantic sâmbătă.

Recordul anterior de 13 astronauți deodată în spațiu a fost egalat de mai multe ori.

Odată a fost în 1995, când Space Shuttle Endeavour a găzduit șapte astronauți, în timp ce stația Mir din Rusia a găzduit șase. În 2009, ISS a găzduit 13 astronauți pe cont propriu, când șapte nou-veniți s-au alăturat stației după ce au călătorit acolo la bordul Endeavour.

De asemenea, ISS a fost destul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica