Câte zile libere vor avea românii în 2020

0 3

Românii se vor bucura de zile libere și anul viitor. Și vestea bună e că mai multe dintre ele pică în timpul săptămânii.

Ca în fiecare an, Codul Muncii din România prevede mai multe zile libere pentru salariați. E vorba de sărbătorile legale, dar și de alte zile pentru care Parlamentul a decis că românii trebuie să stea acasă.

În 2020, vor fi 15 zile libere prevăzute de Codul Muncii. Vestea bună e că 11 dintre acestea pică în timpul săptămânii. Prin comparație, în 2019 doar 10 au fost în timpul săptămânii. Și poate cel mai reprezentativ exemplu e cel legat de 30 noiembrie și 1 decembrie. Ambele zile au picat sâmbătă și duminică.

Care sunt perioadele cu zile libere din 2020

Anul începe cu o minivacanţă – 1 şi 2 ianuarie sunt zile libere, potrivit Codului Muncii, dar bugetarii s-au bucurat de un cadou de la Guvern. Astfel, s-a stabilit să se facă o punte și să nu se lucreze nici pe 3 ianuarie, urmând ca ziua să fie recuperată. Următoarea zi liberă este 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Unite, care se sărbătorește în fiecare an.

În 2020, aceasta pică într-o zi de vineri – potrivită așadar pentru un weekend prelungit.

Următoarele zile în care românii vor sta acasă vin în luna aprilie – una în Vinerea Marea, înainte de Paște,  urmată de cele două zile de Paşte – adică 19 şi 20 aprilie.

1 Mai – Ziua Muncii este, de-asemenea, liberă, după care urmează 1 iunie, adică Ziua Copilului….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica