Cât timp trebuie să muncească un român ca să-și permită o mașină Tesla

0 10

O mașină Tesla este destul de scumpă, iar dacă iei în considerare salariile medii din România, ar trebui să muncești destul de mult ca să-ți poți permite una.

Compania lui Elon Musk este considerată drept unul dintre cei mai importanți de mașini electrice. Atât designul, cât și specificațiile mașinilor Tesla îi fac pe mulți să vrea să le cumpere. Partea proastă e că mașinile sunt destul de scumpe și nu și le poate permite oricine.

Pentru asta, am calculat cam câte zile de muncă sunt necesare pentru un angajat obișnuit în România, ca să poată strânge suficienți bani să-și permită o mașină Tesla.

Tesla are mai multe modele de mașini. Printre cele mai populare sunt Model S, Model 3 și Model X. Toate au prețuri destul de mari, iar dacă iei în considerare câte zile trebuie să muncești ca să-ți poți permite una, e posibil să te gândești de două ori înainte să investești în așa ceva.

Cât trebuie să muncească un român ca să-și permită o mașină Tesla

În luna septembrie 2019, salariul mediu net pe economie în România a fost de 3082 de lei. Această valoare ar fi echivalentul a aproximativ 700 de dolari americani.

Anul 2019 are, în medie, 21 de zile lucrătoare în fiecare lună. Acest lucru înseamnă că un angajat cu salariu mediu câștigă cam 146 de lei pe o zi de muncă dintr-o lună. Asta s-ar transforma în 33 de dolari americani.

Pentru un calcul al zilelor de muncă necesare pentru ca un angajat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica