Cât de vulnerabil te face grupa de sânge în fața virusului

0 2

Inițial, oamenii de știință credeau că anumite grupe de sânge sunt mai vulnerabile, sau mai „imune” la infecția cu virusul. Ei bine, un studiu demontează această teorie.

Practic, nicio grupă de sânge nu e mai vulnerabilă decât alta, când vine vorba despre pericolul infectării cu virusul. Inițial, cercetătorii credeau că persoanele care au grupa de sânge A sunt mai predispuse la forme severe de coronavirus, iar cele cu grupa 0, mai puțin predispuse la complicații.

Concret, se credea că persoanele care au grupa de sânge 0 prezintă un risc cu 30% mai mic de a dezvolta Covid-19. După ce au analizat peste 100.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19, oamenii de știință au concluzionat că s-au înșelat.

Vestea care are dublu sens, în funcție de fiecare

Orice persoană, indiferent de grupa de sânge, poate dezvolta, sau nu, o formă gravă de Covid-19. Această veste poate fi interpretată la nivel individual, în mod subiectiv.

E evident că nu poate fi o veste bună pentru toată lumea, dar cu siguranță persoanele cu grupa de sânge A vor fi mai fericite să audă că nu sunt mai vulnerabile și nu prezintă riscuri mai ridicate de a dezvolta o formă gravă de Covid-19, în caz că se infectează cu Sars-Cov2.

În momentul în care se credea că persoanele cu o anumită grupă de sânge prezintă vulnerabilități și posibile riscuri pentru a dezvolta o formă severă a bolii, medicii recomandau acestor persoane o vigilență mai mare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica