Cât de utile sunt, de fapt, mașinile electrice și de ce trebuie folosite în oraș

0 5

Adoptarea la scară largă a vehiculelor electrice ar putea salva miliarde de dolari și mii de vieți. Și totul începe de la o schimbare mică.

Cercetători de la Universitatea Northwestern au combinat modelarea climatică cu datele privind sănătatea publică pentru a evalua impactul vehiculelor electrice (VE) asupra vieții și economiei. Studiul e realizat pentru ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii acum.

Ipoteza a fost să vadă ce impact pot avea mașinile electrice. Ei bine, conform cercetării, înlocuirea 25% din autovehiculele cu motor cu ardere internă cu mașini electrice ar duce, în SUA, la o economie de 17 miliarde de dolari anual. În același timp, ar scădea din efectele nocive ale schimbărilor climatice și nivelul de poluare a aerului.

În scenarii mai agresive, înlocuind 75% dintre automobile cu mașini electrice și crescând producția de energie din surse regenerabile, ar putea fi economisite până la 70 miliarde de dolari anual.

„Din punct de vedere tehnic, oamenii dezvoltă soluții la schimbările climatice de ani de zile. Însă trebuie să evaluăm cu rigurozitate aceste soluții. Acest studiu prezintă o privire nuanțată asupra vehiculelor electrice (VE) și a generării de energie, constatările indicând că adoptarea VE nu ar reduce doar emisiile de gaze cu efect de seră, ci ar salva și numeroase vieți.”
Daniel Horton, autor al studiului

Cercetarea despre impactul mașinilor electrice se întinde pe șase aniCiteste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica