Cât de tare îți afectează sistemul imunitar faptul că stai atât de mult în casă

0 0

Sistemul imunitar este important pentru a te proteja de virusuri, însă acesta pare că se deteriorează pentru că stai foarte mult în casă.

În România a fost decretată starea de urgență pe 16 martie. De atunci, circulația a fost limitată și oamenii au fost obligați să petreacă mult mai mult timp acasă decât ar face-o de obicei. O parte semnificativă a lucrat de acasă în perioada asta, ceea ce înseamnă că mulți oameni n-au ieșit decât la cumpărături pe toată durata restricțiilor de circulație care au durat aproximativ două luni.

Deși aceasta a fost cea mai inteligentă modalitate prin care să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur, de contractarea noului virus, statul acasă pare că ar avea, totuși, efecte negative asupra corpului uman. Mai concret, pare să fi afectat, într-o oarecare măsură, sistemul imunitar al oamenilor.

Astfel, chiar dacă statul în casă ne-a redus șansele de a fi expuși la coronavirus, este posibil să fi avut un efect mai puțin evident asupra sistemului nostru imunitar, lăsându-ne mai vulnerabili la alte infecții.

Cât de importantă este lumina pentru corpul uman

Corpul uman a fost creat pentru a supraviețui pe o planetă cu un ciclu alternativ de lumină și întuneric. De fapt, corpurile noastre au nevoie de lumina Soarelui. Unul dintre cele mai evidente exemple este producerea de vitamina D, ca răspuns la expunerea la razele ultraviolete UVB. Această doză zilnică de vitamina D ne…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica