Cât de probabil ar fi să reușim să călătorim mai repede decât viteza luminii?

0 2


Ecuațiile de câmp ale teoriei relativității generale ale lui Einstein spun că este posibilă deplasarea mai rapidă decât cea a luminii (FTL), așa că niște cercetători lucrează pentru a vedea dacă o unitate în stil Star Trek sau poate un fel de gaură de vierme artificială ar putea fi creată prin tehnologia noastră.

Dar, chiar dacă ar fi fezabil, este posibil ca proiectele pentru un sistem FTL să fie cu mult mai înaintea unei nave funcționale, așa cum desenele lui Leonardo da Vinci cu mașinile zburătoare din secolul al XVI-lea au fost înaintea Wright Flyer din 1903. Dar acest lucru nu trebuie să fie un impas împotriva zborului interstelar uman în secolul următor. În lipsa călătoriilor FTL, există tehnologii în lucru care ar putea permite expediții umane către planete care orbitează unele dintre cele mai apropiate stele.

Cu siguranță, fezabilitatea unor astfel de misiuni va depinde de factori geopolitici și economici. Dar va depinde și de distanța până la cea mai apropiată exoplanetă asemănătoare Pământului. Situat la aproximativ 4,37 ani lumină distanță, Alpha Centauri este cel mai apropiat vecin al Soarelui. Astfel, ficțiunea științifică, inclusiv Star Trek, a conceput-o ca fiind prima destinație interstelară a umanității.

În 2012, o planetă a fost identificată orbitând îndeaproape în jurul Alpha Centauri B, una dintre cele trei stele cuprinzând sistemul Alpha Centauri. Trei ani mai târziu, astronomii nu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica