Cât de mult te „spionează” Google dacă folosești Gmail pe telefon

0 2

Noile funcții de confidențialitate iOS 14 ale Apple au trimis valuri de șoc prin industria publicitară în toamna anului trecut, când au fost lansate. Acum, o problemă o reprezintă cât de mult te „spionează” Google pe telefon.

Apple nu va împiedica agențiile de publicitate să urmărească utilizatorii de pe web, dar acum îi obligă pe dezvoltatori să indice toate datele personale pe care le poate colecta o aplicație și scopurile colectării datelor menționate.

iPhone și iPad vor forța, de asemenea, dezvoltatorii să ceară permisiunea de a urmări utilizatorii în cadrul aplicațiilor și serviciilor. Atacul masiv al Facebook asupra Apple la mijlocul lunii decembrie este o dovadă că schimbările de confidențialitate sunt o mare problemă pentru companiile care fac bani din reclame personalizate.

Cum colectează Google datele tale

Aceste reclame se bazează pe datele pe care utilizatorii le permit Facebook, Google și altora să le colecteze, în schimbul accesului gratuit la serviciile lor. Este genul de compromis care funcționează în industria comercială. Dar este posibil ca utilizatorii să nu fie conștienți de domeniul de aplicare al datelor la care oferă acces terților. Acolo te vor ajuta etichetele de confidențialitate ale aplicației Apple din iOS 14.

Spre deosebire de Facebook, Google nu a făcut prea mare caz despre funcțiile de confidențialitate ale Apple. Dar compania a întârziat să-și actualizeze aplicațiile iOS cu mai bine…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica