Cât de mult contribui la schimbarea climatică în funcție mâncarea preferată

0 10

Schimbarea climatică este o problemă majoră pentru planetă, iar acum poți calcula exact cât contribui și tu, în funcție de ce mănânci.

Aceasta este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă planeta noastră la momentul actual. Partea proastă e că, deși nu ne place neapărat să recunoaștem, omul este printre principalii responsabili pentru emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă. La nivel mai mare, printre modalitățile prin care omul contribuie la schimbarea climatică se numără arderea combustibililor fosili sau defrișările masive.

Totuși, la nivel mai mic, și alimentele pe care le consumi au un anume impact asupra mediului. Există acum și o modalitate mai exactă prin care îți poți da seama mai bine cam cât contribui la emisiile gazelor cu efect de seră în funcție de mâncarea care îți place.

Producția de mâncare este responsabilă pentru un sfert din cantitatea de gaze cu efect de seră emise în atmosferă, contribuind astfel la schimbarea climatică, potrivit unui studiu University of Oxford. Totuși, unele tipuri de alimente cauzează mai multe probleme pentru mediu decât altele.

Astfel, cea mai dăunătoare pentru planeta noastră pare să fie producția de carne (în special carnea de vită și de miel) și alte produse de origine animală.

Cum poți vedea cât contribui la schimbarea climatică

Pentru realizarea acestui sistem de calculare, cercetătorii de la University of Oxford au urmărit impactul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica