Cât de mari sunt, de fapt, pagubele atunci când „pică” internetul

0 2

2019 nu a fost un an lipsit de pene de internet. Au fost momente în care internetul a căzut, pur și simplu, în multe zone de pe glob. Și nici rețelele de socializare n-au dus-o mai bine.

Mulți dintre noi nu-și mai imaginează acum cum ar fi viața fără internet. Face parte din rutina zilnică. Fie că-ți verifici mail-ul, conturile de pe rețelele de socializare sau asculți muzică pe diverse platforme, ai nevoie de internet.

Dacă, să zicem, conexiunea pică, ai rămas fără date mobile sau nu găsești nicio rețea Wi-Fi în zonă, atunci telefonul tău devine doar un simplu dispozitiv ce, de fapt, servește scopului pentru care a fost inventat: adică poți doar să vorbești la el.

Cât timp a căzut internetul în 2019

În 2019, au fost mai multe pene de internet în toată lumea, unele accidentale, altele provocate chiar de guverne. În total, internetul a picat vreme de aproximativ 18.000 de ore la nivel mondial. Printre cele mai afectate țări au fost India, Ciadul și Myanmar, iar pagubele totale se ridică la 8 miliarde de dolari pe tot globul.

Cea mai afectată țară din punct de vedere economic a fost, însă, Irakul. Țara din Orientul Mijlociu a înregistrat pagube estimate la 2,3 miliarde de dolari. Internetul a fost picat în Irak, pe tot parcursul anului, vreme de 263 de ore.

Raportul a fost întocmit de Top10VPN și a examinat, în total, 122 de țări din toată lumea.

De ce se întrerupe conexiunea la internet

Internetul poate deveni…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica