Cât de gravă e criza medicilor din România: salarii cât o mașină pe care nu le vrea nimeni

0 3

Dacă îți vine greu să crezi că ne apropiem cu pași repezi de momentul în care spitalele nu vor mai face față bolnavilor de Covid-19, ai în vedere acest salariu pe care nu și-l dorește nimeni.

Nu mai puțin de 30.000 de lei pe lună, net, ar putea câștiga un angajat la ATI în spitalul din Mioveni, plus o sumedenie de alte beneficii legate de transport și cazare. Din păcate, nimeni nu vrea să se angajeze acolo, iar motivația cu siguranță nu ține de bani. Pur și simplu, nu mai avem oameni. Cei mai mulți au plecat în străinătate, iar cei din România sunt deja epuizați de acest sistem. 

La Spitalul Orăşenesc din Mioveni, spital de stat, construit de la zero în ultimii ani în județul Argeș, este nevoie urgentă de medici infecţionişti şi de ATI (Anestezie și Terapie intensivă). Cu gărzi, salariul poate ajunge la 30.000 de lei net lunar, dar posturile nu le vrea nimeni, așa că ATI stă nefolosită, relatează Mediafax.

În cazul în care ai ocazia să vezi respectivul spital, în realitate sau pe internet, vei fi efectiv uimit. Arată ca orice spital din occident, doar că a fost construit în România. Cu toate acestea, la fel ca în cazul multor alte spitale de la noi, lipsa medicilor tinde să fie mai dureroasă decât cea a construcțiilor. Această realitatea îngrijorătoare este cu atât mai dureroasă în Argeș, județ în topul îmbolnăvirilor cu Covid-19.

În mod autentic, în corpul nou de clădire, cât şi în cel…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica