Cât de eficientă e lumina ultravioletă în lupta cu virusul

0 1

Lumina ultravioletă este folosită de mulți ani pentru a elimina agenții patogeni. Dar oare funcționează și împotriva SARS-CoV-2, virusul din spatele pandemiei?

Lumina UV funcționează contra virusului, dar este nevoie de tipul potrivit de lumină UV, în doza potrivită, fiind o operațiune complexă care poate fi realizată doar de profesioniști. Cu alte cuvinte, dispozitivele cu lumină UV pe care le aveți acasă nu au efectul scontat.

Despre radiațiile UV

Radiațiile UV pot fi clasificate în trei tipuri, pe baza lungimii de undă: UVA, UVB și UVC. Aproape toată radiația UV care ajunge pe Pământ este UVA, iar cea mai mare parte a luminii UVB și a tuturor luminilor UVC sunt absorbite de stratul de ozon, conform centrelor de control și prevenire a bolilor. Iar UVC, care are cea mai scurtă lungime de undă și cea mai mare energie, poate acționa ca un dezinfectant.

„UVC este folosit de ani buni, nu este nou”, a declarat Indermeet Kohli, un fizician care studiază fotomedicina în dermatologie, la Spitalul Henry Ford din Detroit. “UVC la o lungime de undă specifică, 254 de nanometri, a fost folosită cu succes pentru anihilarea gripei H1N1 și a altor coronavirusuri, cum ar fi virusul respirator acut sever (SARS-CoV) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV)”, completează ea.

Cum funcționează razele ultraviolete asupra virusurilor

Un studiu publicat pe 26 iunie în baza de date MedRxiv confirmă că UVC elimină și SARS-CoV-2….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica