Cât costă datele tale? Care ar fi prețul corect pentru un like?

0 4

Datele tale sunt mai importante decât crezi. Companii ca Facebook sau Google fac profituri mari exploatând datele utilizatorilor săi.

Cele mai profitabile companii din acest moment sunt construite pe „spatele” informațiilor oferite și luate de la consumatori. Astfel, companiile pot lua decizii mai bune pentru a-și crește veniturile. Totuși, care este valoarea acestor date? Ar trebui companiile să câștige bani pe urma datelor tale, în timp ce tu nu?

Mark Warner, senator din Virginia și Josh Hawley, senator din Missouri, cred că nu și au creat un proiect de lege prin care ar vrea să forțeze companiile de social media să dezvăluie ce informații colectează de la consumatori și în ce fel beneficiază de ele. Este un secret pe care nicio companie nu ar vrea să-l dezvăluie.

Mai mult, acest proiect de lege ar pune și o sumă de bani în fața datelor. Comisia pentru valori mobiliare și valutare a SUA ar fi nevoită să vină cu o metodă prin care să se calculeze valoarea datelor consumatorilor pentru companiile ale căror servicii au peste 100 de milioane de utilizatori și să decidă dacă acele companii folosesc aceste informații într-un mod necompetitiv.

Cum ar putea primi utilizatorii bani de la companii ca Facebook sau Google

„Fiecare dintre noi oferim multe date, deci valoare, iar găsirea unei metode prin care să ne asigurăm că utilizatorul primește partea lui din plăcintă este foarte importantă”, a spus Chris Hansen, un alt senator…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica